Dudok Architectuur Centrum

Raadhuis Hilversum

Dudokpark 1, 1217 JE Hilversum

Architect: W.M. Dudok, 1928 - 1931

Rijksmonument nr 46773

Voorheen: - Dudok Dependance / Dudok Centrum

In het wereldberoemde Raadhuis van Hilversum is het Dudok Architectuur Centrum (DAC) gevestigd, waar leven en werk van Dudok centraal staan. De beeldbepalende expositie in het DAC is een eerbetoon aan Dudok, die op 1 juli 1915 in dienst trad bij de gemeente Hilversum.
Vanuit het DAC verzorgt een team gidsen regelmatig rondleidingen door het Raadhuis en langs bouwwerken van Dudok in Hilversum.
Onder leiding van een ervaren en enthousiaste gids kunt u het Raadhuis bezichtigen. Zo komt u in de meest bijzondere ruimten van dit rijksmonument. Tijdens de rondleiding kunt u, bij droog weer, ook de toren beklimmen. Bij helder weer biedt de 47 meter hoge toren een prachtig uitzicht tot wel 30 km.
Op donderdag tot en met zondag zijn er rondleidingen om 13.30 uur. Aanmelden hiervoor is niet nodig. Naast de reguliere rondleidingen in en om het Raadhuis, kunt u een rondleiding op maat afspreken voor een groep. U kunt dan zelf dag en tijdstip bepalen, uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid van de gidsen. Ook kunt u onder leiding van een gids een excursie maken door Hilversum (wandeling, fietstocht, bustour) langs de bouwwerken van Dudok.

Meer informatie:
www.dudokarchitectuurcentrum.nl of tijdens openingstijden van het Centrum 035 6292372
Adres:
Dudokpark 1, 1217 JE Hilversum (de ingang van het DAC bevindt zich aan de achterzijde van het Raadhuis).

Als dependance van Museum Hilversum gevestigd in het souterrain van het raadhuis en geopend op 18 april 1996 na voltooiing van de restauratie van het raadhuis.
Opening door de burgemeester mevr J.G. Kraaijeveld - Wouters

Nu zelfstandige stichting.